Stel een vraag

Stel een vraag

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over {Breed}

Toon alles / Verberg alles

FAQ uit/inklappen

Wat is {Breed} precies??

{Breed} heeft zichzelf de taak gesteld om de ontwikkeling van brede scholen in het primair- en voortgezet onderwijs te stimuleren. Het bestaat uit ervaren experts in BredeScholen, kinderopvang, Kindcentra en alle aanpalende werk- en vakgebieden.

FAQ uit/inklappen

Wat doet {Breed} ?

{Breed} stimuleert de ontwikkeling van brede scholen in Nederland.

Dit doen wij door het geven van presentaties en het organiseren van studiedagen en het jaarlijkse landelijke brede school congres. Bovendien beantwoordt{breed} al uw vragen over brede scholen. Ondersteuning van {Breed} is altijd mogelijk!. Lees hier het volledige aanbod van het Landelijk Steunpunt. 

FAQ uit/inklappen

Wie zitten er bij {Breed} ?

{Breed} bestaat uit een team van ervaren personen. De projectcoördinator is Job van Velsen. Daarnaast zijn er onze adviseurs en samenwerkingspartners. Lees hier meer over het team van {Breed}. 

FAQ uit/inklappen

Met wie werkt {Breed} samen?

{Breed} heeft een kring van experts opgebouwd waar zij graag mee samenwerkt in de stimulering van de brede school ontwikkeling in Nederland. Kijk voor een overzicht van partners van{Breed} op deze pagina

FAQ uit/inklappen

Hoe kan ik {Breed} bereiken?

{Breed} communiceert via haar website www.bredeschool.nl. Via deze website kunt een vraag stellen aan één van de adviseurs. Wilt u liever direct contact met een adviseur, kijk dan op deze pagina. Verder hebben wij een Twitter-account en een Facebookpagina, waar wij geregeld berichten opzetten. 

FAQ uit/inklappen

Heeft {Breed} goede voorbeelden?

{Breed} heeft een groot netwerk van brede scholen in Nederland.

Wij hebben meer dan zestig goede voorbeelden uitgeroepen tot ambassadeur van {Breed}.

Zij zijn in onze ogen voorbeelden van brede scholen die het goed doen. Zoekt u een brede school bij u in de buurt, of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp, kijk dan eens op onze Ambassadeurspagina

FAQ uit/inklappen

Ik heb een vraag over brede scholen. Waar kan ik die stellen?

Een vraag stellen kan bovenaan deze pagina. Vul het formulier in en uw vraag komt bij ons terecht. Wij streven ernaar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

FAQ uit/inklappen

Ik zoek een bepaald document. Waar kan ik die vinden?

{Breed} heeft de afgelopen jaren veel informatie verzameld over de ontwikkeling van brede scholen in Nederland. Als u een specifiek document zoekt, kunt u het beste zoeken in ons kenniscentrum. Klik op deze link om naar het kenniscentrum te gaan.

Inhoudelijke vragen over brede scholen

Hoe kunnen we het beste invulling geven aan de functieomschrijving van een brede schoolcoördinator?

Wilt u nauw samenwerken in een brede school? Dan is een brede schoolcoördinator een geschikte speler. Een proactieve netwerker die alle partijen met elkaar verbindt; kinderen, ouders en professionals in het onderwijs, de opvang en de buurt.

lees meer }

Hoe kunnen meerdere scholen in één MFA gezamenlijk optimaal gebruik maken van het schoolplein?

Een multifunctionele accommodatie biedt volop kansen voor de gebruikers, omdat zij op een efficiëntere manier gebruik kunnen maken van de ruimte. Tegelijkertijd lopen zij daarbij ook weleens tegen moeilijkheden aan. Neem bijvoorbeeld de afspraken over de inzet van het schoolplein door meerdere partners binnen de MFA. 

lees meer }

Hoe kunnen scholen de ouderbetrokkenheid stimuleren?

Veel scholen zien de waarde van ouderbetrokkenheid en hebben dat onderwerp daarom hoog op de agenda staan. Maar het blijkt vaak moeilijk om de ouders te betrekken bij de brede school. Hoe kunnen scholen de ouderbetrokkenheid stimuleren?

lees meer }

Is er een draaiboek voor het opzetten van een compacte brede school?

Veel scholen overwegen de stap te maken naar een IKC of een ‘compacte’ school. Het Landelijk Steunpunt wordt daarbij regelmatig om advies gevraagd. Zo kwam enige tijd geleden de volgende vraag binnen:

lees meer }

Wie is verantwoordelijk voor de kinderen tijdens naschoolse activiteiten?

Kinderen op een brede school kunnen vaak kiezen uit allerlei naschoolse activiteiten. Sport-, muziek- of theaterlessen bijvoorbeeld. Maar wie is eigenlijk verantwoordelijk als er voor, tijdens of na een van die activiteiten iets met een kind gebeurt? Het antwoord op die vraag is wel belangrijk maar niet eenvoudig. 

lees meer }

Mogen er toelatingseisen gesteld worden door de buitenschoolse opvang?

Regelmatig krijgt het Landelijk Steunpunt vragen over de brede school, van huisvesting tot inhoudelijke samenwerking. De vraagstellers stippen daarmee vaak zeer interessante onderwerpen aan. Daarom zullen we op de meest actuele, relevante of inspirerende vragen antwoord geven in onze nieuwe, maandelijkse rubriek: Goeie Vraag!

lees meer }

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com