Opleiding & Onderzoek

Onderzoek

Naar allerlei ontwikkelingen rond de brede school wordt onderzoek gedaan. Thema's die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld onderwijs, kinderopvang, BSO, cultuur- of sporteducatie, zorg en ouderbetrokkenheid. Wij houden de lopende onderzoeksprojecten in de gaten. Maar we verwijzen u ook graag naar het afgeronde onderzoek!

Begrippenlijst

Wie voor het eerst te maken krijgt met de brede school wordt wellicht overvallen door de vele termen en afkortingen die er worden gebruikt. Het gaat daarbij om begrippen die betrekking hebben op de inhoud van de brede school, maar ook op de verschijningsvorm. Op de begrippenpagina leggen we er een aantal uit.

Handboek Brede School

Het Handboek Brede School biedt informatie over alle aspecten van de BredeSchool: inhoud, organisatie, personeel, huisvesting, beheer en financiering. De informatie is samengevat in beknopte teksten. Waar mogelijk wordt verwezen naar andere informatiebronnen, websites en publicaties. Heel handig dus als naslagwerk! Bovendien kunt u het allemaal op deze website downloaden.
Lees meer

Opleidingen

Diverse opleidingsinstituten besteden aandacht aan de brede school. Zo bieden MBO's en Pabo-opleidingen dit onderwerp steeds vaker als specialisatie aan. Maar er zijn ook diverse post-HBO-cursussen tot specialist in de brede school.

Ga naar opleidingen

Verschijningsvormen

Er is niet één soort brede school. Brede scholen komen in verschillende verschijningsvormen in ons land voor. Naast de ‘klassieke brede school’, de oudste verschijningsvorm van een brede school die vooral vanuit achterstandenbeleid werd opgericht, onderscheidt {Breed} vier andere vormen van brede scholen: het ‘netwerkmodel’, het ‘compacte model’, een ‘breed voorzieningen model’ en het ‘integrale model’. Dat staat in de brochure Verschijningsvormen van brede scholen 2011, die is uitgegeven door {Breed}. 

Wijzer over de brede school

Geregeld krijgt {Breed} vragen over opleidingen die personeel klaarstomen voor de brede school. Bovendien is er veel interesse in onderzoek naar onderwerpen rond de brede school. Op deze pagina bundelen we de informatie over de meest recente opleidingen en onderzoeken. Wel gezocht, maar niet gevonden? Laat het ons dan even weten! of @BredeSchoolNL

javhide.com sexsut.com