Achtergrondartikelen

 

Verslag bijeenkomst bouwen voor kinderen

11 februari 2013

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseerde onlangs samen met SVP, architectuur en stedenbouw, en Drost + Van Veen architecten een middag over bouwen voor kinderen. Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvond op brede school De Rhijnsberg in Heerde, kregen architecten, schoolbestuurders en beleidsmedewerkers uitleg over de ontwikkeling van brede scholen en welke rol gebouwen daarin spelen. Gastsprekers waren Job van Velsen (projectleider van het Landelijk Steunpunt), Hennes de Ridder (civiel ingenieur en professor aan de TU in Delft) en Marcel Steeghs (architect van De Rhijnsberg).

lees meer }

Vijftien nieuwe ambassadeurs

01 februari 2013

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen is vijftien ambassadeurs rijker. Tijdens een bijeenkomst op de brede school Het Meesterwerk in Almere kregen de nieuwelingen uitleg over het ambassadeurschap.

lees meer }

Foto-impressie van de NOT2013

29 januari 2013

De Nationale Onderwijstentoonstelling zit er weer op. Kijk hieronder voor een foto-impressie van de beurs.

lees meer }

Masterclass IKC: "Voorlopers hebben geen last van structuren"

04 december 2012

Voor velen vormt een integraal kindcentrum (IKC) het droombeeld van samenwerking tussen onderwijs en opvang, maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden. IKC De Klaroen/Eigen&Wijzer ziet zijn eigen ontwikkeling als avontuurlijke trektocht.

lees meer }

Initiatief vanuit kinderopvang Zoeterwoude. Hoe geef je in een kleine gemeente vorm aan samenwerking?

04 december 2012

Een mooie, nieuwe brede school komt niet overal even snel van de grond. Zeker in kleine gemeenten of op het platteland kost het de nodige moeite. Vaak zijn er alleen kleine dorpsscholen en weinig andere samenwerkingspartners. Toch kan ook in niet-stedelijke gebieden samenwerking prima vorm krijgen. Het geheim? Mét elkaar praten, niet óver elkaar. En richt je niet op het heden, maar op hoe een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen er over tien jaar kan uitzien.

lees meer }

Na de brede scholen, nu de kindcentra

27 november 2012

Gemeenten nemen het initiatief voor kindcentra, zo stelt VNG Magazine. Daar is niet per definitie geld van het Rijk voor nodig, maar wel een beleidskader waarin de ontwikkeling van kinderen prioriteit krijgt.

lees meer }

Het Leerorkest speelt voor koningin

23 november 2012

Het Leerorkest van de basisscholen Samenspel en Wereldwijs kreeg op 20 november hoog bezoek: koningin Beatrix kwam samen met de president van Slowakije luisteren naar de uitvoering van 'Eva’s reis naar muziek'.

lees meer }

Artikel 1 tot 7 van 23
<< Eerste< Vorige1-78-1415-2122-23Volgende >Laatste >>
javhide.com sexsut.com